• Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V máji sa 15 žiakov druhého a tretieho ročníka zúčastnilo plaveckého výcviku v zrekonštruovanom školskom bazéne na CZŠ s MŠ sv. Juraja v Trebišove.

            V jeho priebehu si žiaci osvojili rôzne plavecké zručnosti - oboznamovali sa s vodou, ponárali sa, dýchali do vody, splývali, plávali s doskou, tešili sa na každý plavecký tréning. Aj menej smelší žiaci sa pod vedením inštruktora plávania Mgr. Ladislava Habaľa s vodou skamarátili, odstránili strach z vody formou herných činností a naučili sa prvé cviky potrebné na osvojenie si základných zručností plávania.  Tí lepší nemali problém zdokonaliť sa v plaveckom štýle kraul aj bez využitia pomôcok na plávanie. Zodpovedným pedagógom bola Mgr. Erika Rohaľová.

            Posledný deň vyvrcholil pretekmi, na ktoré sa prišla pozrieť aj pani riaditeľka. V nich ukázali žiaci svoju zručnosť i rýchlosť. Zvoleným plaveckým štýlom preplávali bazén na dĺžku. Traja najrýchlejší chlapci aj dievčatá dostali od pani riaditeľky diplomy a ceny. Každý žiak bol odmenený sladkosťou a diplomom za absolvovanie plaveckého výcviku, ktorý sa podľa žiakov naozaj vydaril. Veríme, že deti ostanú s vodou kamaráti a svoje plavecké zručnosti budú i naďalej rozvíjať.

                                                                                                            Mgr. Erika Rohaľová

        • Krása nevídaná - divadielko
          • Krása nevídaná - divadielko

          • Žiakov 1.ročníka čakalo 25.mája 2022 v školskej knižnici prekvapenie. Žiaci 5. ročníka si pre nich pripravili divadelné predstavenie, bábkovú hru Krása nevídaná.

            Samotnému divadelného predstaveniu predchádzala poctivá príprava. Piataci boli kreatívni už pri vymýšľaní príbehu, ktorý v učebnici nemal koniec, a tak si ho domysleli podľa seba. Maňušky zožali u prvákov veľký úspech, rovnako ako príbeh hľadania lásky so šťastným koncom.

            Mgr. Gabriela Ficová

        • Školské kolo  - HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • Školské kolo - HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín sa teší záujmu žiakov našej školy, ktorí sa predstavili na školskom kole súťaže 19.5.2022.

            Kvalitná príprava na súťaž priniesla ovocie v podobe účasti 15 žiakov z 1. a 2. stupňa. Odborná porota v zložení Mgr. J. Bertová, Mgr. E. Rohaľová a Mgr. G. Ficová nemala ľahkú úlohu vybrať najlepších recitátorov.

            V kategórii 1. stupeň získal za prednes poézie

            1. miesto Fabián Kohút (3.A),

            2. miesto Richard Veľk (2.A) 

            3. miesto Ema Čorosová (1.A).

            Zo žiakov 2. stupňa získal

            1. miesto Juraj Mikula (7.A),

            2. miesto Filip Hapštak (6.A)

            3. miesto Vanesa  Dzhalovyan (6.A).

            Veríme, že aj v ďalších rokoch sa bude rozvíjať záujem žiakov o umelecký prednes.

            Mgr. Gabriela Ficová

        • Návšteva Zemplínskej knižnice v Trebišove
          • Návšteva Zemplínskej knižnice v Trebišove

          • V stredu 18.5.2022 sa žiaci I. stupňa zúčastnili exkurzie v Zemplínskej knižnice v Trebišove. V knižnici bol pre žiakov pripravený zaujímavý program.

            Prváci a druháci sa zoznámili s knižnicou, prešli s pani knihovníčkou  každú izbičku a povedali si, pre koho je určená. Tak sa dozvedeli, že v knižnici sú knihy pre dospelých, pre študentov a samozrejme pre deti. V izbičke s detskou literatúrou sa porozprávali ako sa knihy z knižnice požičiavajú, že musia mať knižný preukaz. Dozvedeli sa aj ako sa kniha vyrába a ako sa dostane do regálu v knižnici. Žiaci si spoločne čítali hádanky a potom si mohli popozerať knihy, ktoré ich zaujali.

            Žiaci tretieho ročníka si tiež prezreli izbičky v knižnici a pripomenuli si, aký tip literatúry máme. Pani knihovníčka si pre nich pripravila prezentáciu o diele Tomáša Janovica a zaspievali si aj jeho zhudobnené texty. Vypočuli si tak piesne ako Cesta do neba, Hodvábny príbeh, Chvála humoru, Pár chvíľ byť lúkou. Žiaci si zahrali aj hru so svojim menom. Vymýšľali nové slová na písmená svojho mena.

            Žiaci štvrtého ročníka sa zabavili s robotmi. Skúsili si „futbal“ s robotom, ktorý snímal ich nohu a pohol sa ľubovoľným smerom. Žiaci si tak precvičili svoj postreh. Robotov si skúsili aj naprogramovať, aby sa pohol a dostal na vopred určené miesto. Pre štvrtákov bolo hračkou zaparkovať robota medzi dve knihy, ba dokonca aj cúvaním.

            Exkurzia sa žiakom veľmi páčila, doplnili sme ju o prechádzku v mestskom parku okolo jazierka a zrúcaniny hradu Parič. Na záver sme doplnili energiu v cukrárni. Žiaci boli slušní, disciplinovaní... nabudúce si exkurziu určite zopakujeme.

             

            Mgr. Jaroslava Bertová

        • Víťazi okresného kola Mc Donald CUP a finalisti krajského kola
          • Víťazi okresného kola Mc Donald CUP a finalisti krajského kola

          •  

            Futbaloví reprezentanti našej školy vyhrali turnaj v obvodovom kole v minifutbale Mc Donald´s Cup dňa 28.04. 2022 na ihrisku ZŠ Obchodná Sečovce a postúpili na okresné kolo.

            Okresné kolo sa konalo 12. 05. 2022 na ihrisku CZŠ sv. Juraja, Gorkého v Trebišove. Naši žiaci po bojovných výkonoch a veľkom úsilí skončili na prvom mieste a vyhrali celý turnaj a postúpili na krajské kolo!!!

            Dňa 16. 5. 2022  sa zúčastnili na krajskom kole 23. ročníka  Mc Donald Cupu v malom futbale chlapcov a dievčat. Tento turnaj im bol odmenou za ich snahu a úspech, ktorý dosiahli v obvodom a okresnom kole, ktoré oba jednoznačne vyhrali.

            Na tomto krajskom kole si zmerali sily s najlepšími školami v rámci košického kraja, kde po výborných výkonoch a výsledkoch v základnej A skupine postúpili do finálovej skupiny a tam bojovali o medaily, kde už neboli takí úspešní, ale patrí im veľká vďaka za ich bojovnosť, nasadenie a odhodlanie.

            Dosiahli 5. miesto, čo je veľkým úspechom za posledné roky pre ZŠ Vojčice.

            Vďaka patrí učiteľovi a trenerovi Mgr. Miroslavovi Truchanovi!!!

            Zostava našich žiakov z 1. stupňa:

             Pavol Chromi,

            Samuel Sabo,

            Sofia Šalitrošová,

            Daniel Šefčík,

            Alexej Bodák,

            Róbert Demeter,

            Nikolas Šamko,

            Miroslav Tokár,

            Silvia Žigová, 

            Ingrid Gažová,

            Leon Džudža, 

            Ján Mamczur.

             

             

        • Prezentácia k  Medzinárodnému dňu anglického jazyka
          • Prezentácia k Medzinárodnému dňu anglického jazyka

          • 3.mája 2022 siedmaci našej školy za pomoci pána učiteľa  J. Rohaľa pripravili  prezentáciu k Medzinárodnému dňu anglického jazyka pre žiakov 1.stupňa a 5.ročníka.

            Prezentácia pozostávala z vysvetlenia, ako angličtina vznikla, povedali mladším žiakom pár zaujímavostí o anglickom jazyku a potom si s nami prečítali a preložili krátku básničku. Na záver vylúštili tajničku, v ktorej bolo ukryté slovo ENGLISH.

            Ďakujeme pekne všetkým siedmakom pod vedením predsedníčky triedy Natálii Gunárovej za krásnu aktivitu a tešíme sa na ich ďalšie úspechy!!!