• Starostlivosť o ovocné stromčeky v školskom sade

          • Žiaci 2.ročníka spolu so svojou pani učiteľkou (Mgr.Z.Kriškovou) vyrobili tzv.ucholačníky („domčeky“ z hlinených črepníkov a slamy pre ucholaky, ktoré sú užitočnými pomocníkmi pri ochrane stromov pred škodcami).  Ucholačníky krásne farebne ozdobili  a za slnečného jarného počasia ich pripevnili na stromčeky. Dúfajme, že si  čoskoro nájdu svojich stálych obyvateľov.

            Mgr. Kvetoslava Siládiová

          • Zápis do 1. ročníka

          • Informácia pre rodičov budúcich prvákov

            Základná škola vo Vojčiciach oznamuje, že zápis do 1.ročníka sa uskutoční v termíne od 07.04.2021 do 16.04.2021 v čase od 14:00 do 16:30 hod. v budove školy.

             K zápisu je potrebné priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz obidvoch zákonných zástupcov a 16 € (na nákup pracovných zošitov).

            Zapisujú sa deti narodené do 31. 8. 2015 a žiaci, ktorí mali v minulom školskom roku odklad.

            Všetky tlačivá potrebné na zápis sú na stránke školy. Je možné si ich vytlačiť a vypísať vopred a doručiť ho osobne (kvôli overeniu údajov).

            Upozorňujeme rodičov, že vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu sa zápis uskutoční bez detí. K zápisu sa dostavia obaja zákonní zástupcovia, ktorí budú mať respirátor a negatívny test nie starší ako 7 dní (alebo výnimku z testovania).

            Kontakt pre vaše prípadné otázky: 056 6761014

            Vo Vojčiciach, 23. 03. 2021                                                  Mgr. Monika Melková, riaditeľka školy                                                                                 

            Ziadost_o_prijatie.docx                                                   

            Dotaznik_k_zapisu_do_1.rocnika.docx

            Suhlas_so_spracovanim_osobnych_udajov.docx

            Zoznam_pomocok_pre_ziaka_1.rocnika.docx

            Pracovny_list_k_zapisu(1).doc

          • Top Ten WocaBee Wocapoints

          •      Žiaci našej školy sa učia slovnú zásobu od novembra 2020 pomocou aplikácie WocaBee. Slovíčka sa učia zábavnou formou rýchlo, jednoducho a efektívne na elektronických zariadeniach - na počítači, mobile, tablete.

            Učiteľ spravuje triedu, pridáva balíky slov. Učiteľ má prehľad o tom, kto si slovíčka precvičil, a taktiež aj o tom, ktoré slovíčka robili študentovi najväčšie problémy.

            Okrem slovíčok aplikácia umožňuje žiakom hrať hru so slovíčkami, ktorú spúšťa učiteľ. Ako žiaci ovládajú slovíčka učiteľ si overí pomocou písomky v aplikácii.

                                                                                                                     Mgr. Juraj Rohaľ

            Najúspešnejšia desiatka žiakov školy pri získavaní bodov - Wocapoints.

            1.  Gunárová Natália       6.A         88.590

            2.  Mikula Juraj               6.A         65.320

            3.  Šalitroš Kevin            7.A         42.930

            4.  Chromá Michaela       6.A          24.883

            5.  Dzhalovyan Jakub      6.A          24.141

            6.  Chromá Eleonóra        5.A         24.000

            7.  Šalitrošová Patrícia     5.A         23.138

            8.  Dzhalovyan Vanessa   5.A        22.357

            9.  Bystričan Jakub           7.A        18.499

            10. Hroma Katarína           9.A        16.492

             

          • Výtvarná súťaž spoločnosti FÚRA

          • Spoločnosť „Fúra“ usporiadala výtvarnú súťaž na tému – CHRÁŇME NAŠU OBEC, FÚRA NÁM S TÝM POMÔŽE.

            Do súťaže sa pod vedením p. učiteľky Ing. Renáty Frajkovej zapojili žiaci 6.A triedy, Mikula Juraj, Kozárová Klaudia, Gunárová Natália, Mišková Barbora.

            Kresby Barbory Miškovej Natálii Gunárovej boli uverejnené v kalendári tejto spoločnosti. Výherkyniam srdečne blahoželáme. 

            Barborka MIŠKOVÁ získala 2. miesto!!!     Srdečne blahoželáme!!!

          • Informácie k obnoveniu prezenčnej formy vzdelávania v Základnej škole Vojčice

          • V súlade s rozhodnutím ministra školstva SR od 1. 3. 2021 obnovujeme prezenčné vyučovanie na 1. stupni a v špeciálnej triede Základnej školy Vojčice.

            Vyučovanie bude prebiehať za prísneho dodržiavania všetkých doteraz platných epidemiologických opatrení /stále platí: 2 rúška, hygienické vreckovky/.

            Žiak musí prísť v pondelok 1. 3. 2021 v doprovode zákonného zástupcu.

            Zákonný zástupca sa musí preukázať  negatívnym testom (nie starším ako 7 dní) alebo výnimkou z testovania  a odovzdať podpísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            V prípade, že sa tak nestane, žiakovi do priestorov školy nebude umožnený vstup.

            POZOR! Žiak, ktorý má akékoľvek príznaky – kašeľ, soplík, nachladenie, teplota -  do ZŠ nepatrí.

            Testovanie bude prebiehať v sobotu 27. 02. 2021 na Obecnom úrade vo Vojčiciach. 

             

          • Informácie pre rodičov budúcich prvákov

          • Pomaly sa blíži čas zápisu Vášho dieťaťa do 1. ročníka základnej školy (1. 4. - 30. 4. 2021)

            Chceme, aby Vaše dieťa v našej škole bolo šťastné,  spokojné a samozrejme, aby sa mu darilo. Hlavným predpokladom, pre zvládnutie požiadaviek základnej školy na požadovanej úrovni je jeho psychická, emočná a sociálna zrelosť.

             Vzhľadom na súčasné obmedzené možnosti priamej komunikácie týkajúcej sa toho, či Vaše dieťa je v tomto čase spôsobilé pre zaradenie do prvého ročníka, rozhodli sme sa v spolupráci s CPPPaP v Trebišove /psychologická poradňa/ uverejniť na našej stránke pracovný list, ktorý Vám môže byť nápomocný pri posúdení školskej spôsobilosti Vášho dieťaťa a zároveň môže byť pre Vás inšpiratívny v zmysle, na čo sa pri príprave Vášho dieťaťa zamerať, čo podporovať, ktoré spôsobilosti rozvíjať:

            Je-Vase-dieta-zrele-pre-zaradenie-do-ZS.DOCX

            ​​​​​​​


          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Zasielame oficiálne stanovisko Ministerstva školstva vydané 14. 1. 2021 (citujeme):

            "Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň. Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz."

            Na základe tohto rozhodnutia MVVaŠ SR pokračujeme na ZŠ Vojčice na 1. a 2. stupni v dištančnej forme vzdelávania až do odvolania.

            O prípadnej zmene v organizácii vyučovania budeme zákonných zástupcov informovať cez aplikáciu EduPage a webstránku školy.

            vedenie školy

          • Základné informácie - dištančné vzdelávanie

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            Na základe rozhodnutia ministra školstva a v súlade s usmernením a pokynmi ministerstva školstva SR s názvom "Návrat do škôl 2021" prechádzajú od 11. januára 2021 všetci žiaci 1. – 9. ročníka na dištančnú formu vyučovania.

            Dištančná forma vzdelávania žiakov bude prebiehať prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy. Učitelia budú počas tejto formy vzdelávania v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 14.00 h komunikovať so žiakmi a postupne zadávať domáce úlohy prostredníctvom EduPage, Zoom, Alf, Bezkriedy, Zborovňa podľa dištančného rozvrhu hodín v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti, s určením presného termínu na preštudovanie-vypracovanie.                                

            Prosíme Vás, rodičov, o spoluprácu pri tejto netradičnej forme vyučovania Vašich detí. Naším prvoradým cieľom je pomôcť žiakom, aby sa mohli ďalej vzdelávať. Zároveň v plnej miere zohľadňujeme súčasnú náročnú situáciu a preto nastavujeme tieto pravidlá pre všetkých.

            Dištančná forma vzdelávania nie je časom oddychu a prázdnin, ale časom zmeny vo vyučovaní prostredníctvom e-learningu v domácom prostredí žiakov. Je to pre nás – učiteľov, ale aj pre Vás – rodičov a žiakov, situácia, ktorú sa pokúsime zvládnuť čo najlepšie.

            Prostredníctvom webovej stránky školy Vás budeme priebežne informovať o aktuálnej situácii, zverejňovať aktuálne usmernenia a nariadenia.

            Držme si prsty, aby sme túto kritickú situáciu spoločnými silami a zodpovedným prístupom v zdraví zvládli.
             
            Vážení rodičia, ďakujeme Vám za pochopenie, trpezlivosť, pomoc a dohľad nad domácou prípravou Vašich detí.

            Mgr. Monika Melková
            riaditeľka školy

             

          • Projekt SadOVO

          • V tomto školskom roku sme sa prihlásili a boli sme vybraní spolu s ďalšími 10 základnými a strednými školami z celého Slovenska do projektu školských ovocných sadov SadOVO zameraného na záchranu starých a krajových odrôd ovocných drevín. Projekt realizuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica, odborným garantom je Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene. V rámci projektu sa žiaci 8.A  zúčastnili ovocinárskeho kurzu (lektori z CEEV Živica), naplánovali a vymerali školský ovocný sad, zúčastnili sa on-line kurzu „Ovocinárski experti“, zmapovali sme odrody jabloní a hrušiek vo Vojčiciach a 27.11.2020 sme spolu s lektormi z CEEV Živica  vysadili 10 ovocných stromov (5 jabloní a 5 hrušiek) do priestoru nového školského sadu v areáli školy. Dúfajme, že sa im bude dariť a budú rásť pre radosť všetkých.

                                                                           Mgr. Kvetoslava Siládiová

          • 1. miesto v celoslovenskej súťaži

          • Hovorme o jedle 2020

            V októbri 2020 sme sa už po ôsmykrát zapojili do celoslovenskej súťaže „ Hovorme o jedle“ organizovanej Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. V rámci súťažno-vzdelávacej aktivity sme si vybrali tému: Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov. Venovali sme sa rôznym aktivitám v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu (viď prezentácia).

            Spomedzi 173 zapojených škôl z celého Slovenska sme získali 1.miesto – finančný príspevok 330 na nákup učebných pomôcok v oblasti vzdelávania o potravinách a výžive.

             Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom, rodičom  a pedagogickým zamestnancom za aktívnu účasť.