• Podmienky vstupu do školy po celoplošnom testovaní od 3. 11. 2020

          • Na základe aktualizovaných usmernení Ministerstva školstva, pokynov Ústredného krízového štábu a aktuálnych opatrení v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť“, nastavujeme organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania na ZŠ Vojčice od 3. novembra 2020 nasledovne:

            •  1. stupeň i naďalej pokračuje v klasickej prezenčnej forme výučby podľa rozvrhu 
            • Špeciálna trieda sa vyučuje prezenčnou formou (aj 1. aj 2. stupeň)
            •  2. stupeň pokračuje i naďalej v dištančnej forme podľa upraveného rozvrhu
            • Činnosť ŠKD bude do 16.00 h. → Žiadame rodičov o dochvíľnosť pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD pri určenom vchode v presne stanovený čas
            • Telocvičňa sa do 27.11. 2020 nevyužíva.
            • Krúžková činnosť do 27.11. 2020 nie je povolená.
            • Zákonný zástupca je povinný zabezpečiť pre žiaka 2 rúška a papierové vreckovky.
            • Vstup rodičov/zákonných zástupcov do budovy školy nie je povolený!

            NEZABUDNITE:

            Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako 3 dni predkladá rodič písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – podpisuje rodič:

            Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termínoch

             piatok 30. októbra a pondelok 2. novembra 2020 

            a zároveň piatok 6. novembra a pondelok 9. novembra 2020.

            Základné princípy:

            Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky, určuje to Vyhláška č. 15 ÚVZ).

            Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako zamestnanec alebo cudzí človek, Vyhláška č. 16 ÚVZ). Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy.

            Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky č. 16 ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu, aby dieťa nedával do ZŠ a aby využil ospravedlnenie na 5 za sebou idúcich vyučovacích dní, ktorými sú́ 3., 4., 5., 10. a 11. november. Následne 12. novembra nastúpi do školy a tým sa zároveň̌ dodrží́ lehota 10 dní.

            Ak učiteľ nebol na teste, nemôže vstúpiť do školy (Vyhláška č. 16 ÚVZ). Ak ide o zdravotné dôvody, je tu výnimka.

            Tieto informácie nájdete aj na webe ministerstva: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-opatreniam.../

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Milí rodičia!

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa s účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov v piatom až deviatom ročníku.

            Vyučovanie bude pokračovať dištančnou formou cez školský portál Edupage a aplikáciu ZOOM.  Preto je potrebné, aby žiaci boli pripojení na hodiny podľa upraveného rozvrhu hodín. Samozrejme chápeme situácie, ktoré môžu spôsobiť neprihlásenie sa žiaka na hodinu. Vtedy je potrebné oznámiť túto skutočnosť svojmu triednemu učiteľovi a ospravedlniť neúčasť žiaka na hodine.

            V prípade akýchkoľvek nejasností alebo problémov kontaktujte triednych učiteľov.

            Ďakujem Vám za pochopenie a želám pevné zdravie.

             

          • EDUPAGE pre žiakov a rodičov

          • RODIČOVSKÉ KONTO EDUPAGE

             

            Milí rodičia.

            Radi by sme Vás oboznámili s možnosťou vytvoriť si rodičovské konto pre prístup k elektronickej žiackej knižke a ďalším funkciám pre elektronickú komunikáciu so školou.

             

            PREČO SI VYTVORIŤ KONTO?

            Doteraz Vám boli doručené prístupové mená zhodujúce sa s menom Vášho dieťaťa a s ním aj heslo pre prihlásenie. Žiacke konto je však obmedzené len na prezeranie.

             

            Rodičovské konto má nasledujúce výhody:

            • Podpísať známky je možné len z rodičovského konta.
            • Môžete poslať ospravedlnenku triednemu učiteľovi.
            • Pokiaľ máte (alebo budete mať) na ZŠ viac ako jedno dieťa, Vaše rodičovské konto Vám umožní vidieť výsledky všetkých detí naraz pod jedným prihlásením.
            • V rodičovskom konte si môžete kedykoľvek bez problémov zmeniť heslo, prípadne aj prihlasovací email.
            • V prípade, že budete komunikovať so ZŠ, bude zrejmé, že vystupujete ako rodič a nedôjde k zámene s kontom žiaka.
            • Každý rodič (otec aj mama) môže mať samostatné konto. Podmienkou je, že rodič uviedol svoju emailovú adresu v údajoch poskytnutých ZŠ na začiatku školského roku.
            • V prípade dištančného vzdelávania (vzdelávanie z domu) bude vytvorenie samostatného žiackeho a rodičovského konta nevyhnutnosťou.
            • Rodičovské konto môžete použiť aj v mobilnej aplikácii Edupage.

             

            Na vytvorenie rodičovského konta je potrebné triednemu učiteľovi nahlásiť vašu e-mailovú adresu. Po zadaní do systému Vám bude poslané heslo na váš e-mail.

             

            pre viac info ako pracovať s kontom klikni sem : edupage návody pre rodičov.

          • Zdravý životný štýl

          •         Spôsob, ako človek prežíva život, ako sa stravuje má  vplyv na zdravie, ktoré je základom dobrého fungovania organizmu.

            Žiaci mali doniesť na výstavku do školy zeleninu  zo svojej záhrady. Priniesli to, čo vypestovali  so svojimi rodičmi: bola to mrkva, petržlen, zemiaky, paradajky, paprika, cibuľa, cuketa, uhorky, bežnú zeleninku, ktorú má skoro každý doma.

                   Porozprávali sme sa, ktorá zelenina je pre naše telo veľmi potrebná a ktorá menej, aké vitamíny obsahuje a ako nám prospieva. Zistili sme, že je oveľa zdravšia ako čipsy, sladkosti, ktoré nášmu organizmu vo veľkom množstve škodia. Dohodli sme sa, že odteraz, budeme jesť viacej zeleniny a ovocia, aby sme neboli obézni, a že sa budeme aj viac hýbať, aby sme urobili niečo pre svoje zdravie.

                                                            Koordinátor Mgr. Z. Krišková

          • Jesenný ekotýždeň

          •       V dňoch 21. – 25.09.2020 sa v areáli našej školy uskutočnila už tradičná akcia zameraná na zveľadenie nášho okolia. Žiaci pracovali v úžitkovej školskej záhrade, ktorú pripravili na založenie školského sadu, v botanickej časti vybudovali nové kompostovisko, opravili plot a upravili záhony. V areáli školy žiaci upravili okolie krov v školskom parku a vyzbierali odpadky.  Všetkým zúčastneným patrí vďaka za ich prácu.

                                                            Mgr. Kvetoslava Siládiová, koordinátor ENV

          • Svetový deň ústneho zdravia

          •            Setová zdravotnícka organizácia vyhlásila 12. september za svetový deň ústneho zdravia. Prvým krokom je pravidelná hygiena, čiže umývanie zubov minimálne dvakrát do dňa. Zabudnúť by sme nemali najmä na vyčistenie medzizubných priestorov.

                       Pravidelná návšteva zubnej ordinácie je ďalšou poistkou zdravých ďasien. Kvôli  pandemickým opatreniam sa žiaci nemôžu miešať  s inými skupinami, preto sme túto aktivitu urobili po triedach na prvom stupni.

                       Žiaci 1. a 2. ročníka sa učili správne umývať zúbky, na školskom dvore. Doniesli si zubné kefky, pasty, pohár, do ktorých sme im naliali vodu. Triedni učitelia najprv na modeli demonštračných zubov ukázali ako sa majú správne zuby čistiť, až potom začali žiaci sami.

                     Sľúbili sme si, že budú si pravidelne zúbky čistiť, aby nemuseli navštevovať zubných lekárov,

            kvôli bolesti zubov.

            Mgr. Zdenka Krišková,     Mgr. Erika Rohaľová

          • Úprava prevádzkových podmienok po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19

          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy sa dieťa preukáže vyhlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

            4_vyhlasenie_zz_o_bezinfekcnosti.docx


            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby.

            Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka.

            Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy a prehlásením o bezinfekčnosti.

            1a_vyhlasenie_navstevnika_skoly_o_bezinfekcnosti.docx


          • Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

          • Vážení rodičia!

            Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            V prípade, že u žiaka je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.

            Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola žiakovi nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa (žiak) zo školy vylúčené.

             

          • Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19 /do 14. 09. 2020/

            • Príchod žiaka do školy je od 07:30 do 07:55hod. Škola sa uzatvára o 8:00 hod.
            • Sprevádzajúce osoby a žiaci sa riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi  RÚVZ.
            • Sprevádzajúce osoby a žiaci vstupujú do areálu školy s ochranným rúškom.
            • Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú.
            • Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Zákonný zástupca zabezpečí pre dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy  a školského klubu detí na školský rok 2020/2021. 
            • Pred vnútornými a vonkajšími  priestormi školy minimalizovať kontakt medzi osobami.
            • Každý žiak sa zúčastní ranného zdravotného  filtra.
            • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom  prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje  príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
            • Žiak pri vstupe ukáže rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného  rúška) a balíček hygienických vreckoviek.
            • Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy,  v interných a externých priestoroch školy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa  školy.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí:
            • zvýšená telesná teplota,
            • kašeľ,
            • zvracanie,
            • kožná vyrážka,
            • hnačky,
            • náhla strata chuti a čuchu,
            • iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest.

             

            Vojčice, 31. augusta 2020                                                             Mgr. Monika Melková, riaditeľka školy

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Slávnostné otvorenie šk. r. 2020/2021 sa uskutoční 2. 9. 2020 o 9.00 a bude prebiehať v triedach.

            Organizačné pokyny:

            • žiaci 1., 5., 6., 7., 8. a 9. ročníka budú vchádzať do budovy cez hlavný vchod (vchod A), žiaci 2., 3., 4. ročníka a šp. trieda vchodom pri spojovačke (vchod B),
            • žiaci sa neprezúvajú a pri vstupe do budovy školy musia mať na tvári rúško,
            • rodičia majú vstup do školských priestorov zakázaný; žiaka 1. ročníka môže sprevádzať 1 zákonný zástupca,
            • žiak odovzdá triednemu učiteľovi vyplnený Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa  pred začiatkom nového šk. roka 2020/2021,
            • prosíme Vás o dodržiavanie všetkých hygienicko-epidemiologických nariadení.

            Ďalšie informácie:

            • vyučovanie dňa 2. 9. bude do 10.00,
            • obedy v ŠJ sa budú vydávať od 3. 9. na základe záväznej prihlášky,
            • vyučovanie podľa rozvrhu a činnosť ŠKD bude od 3. 9.,
            • o organizácii výchovy a vzdelávania v čase od 3. 9. do 14. 9. 2020 Vás budeme informovať.

            Želáme Vám všetkým úspešný štart do nového školského roku!

             

            Zdravotný dotazník si zákonný zástupca môže vyzdvihnúť v škole v dňoch 28. a 31. 8. 2020 pred začiatkom školského roka.

          • Obnovenie školského vyučovania vo všetkých ročníkoch ZŠ

          • Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19 platných od 22. júna 2020

             

            • Príchod žiaka do školy je od 07:40 do 07:55hod. Škola sa uzatvára o 8:00 hod.
            • Sprevádzajúce osoby a žiaci sa riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi  RÚVZ.
            • Sprevádzajúce osoby a žiaci vstupujú do areálu školy s ochranným rúškom.
            • Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú.
            • Pred vnútornými a vonkajšími  priestormi školy minimalizovať kontakt medzi osobami.
            • Každý žiak sa zúčastní ranného zdravotného  filtra.
            • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom  prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje  príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
            • Žiak pri vstupe ukáže rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného  rúška) a balíček hygienických vreckoviek.
            • Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy okrem svojej skupiny,  v interných a externých priestoroch školy, kde prebieha výchovno - vzdelávací proces.
            • ŠKD nebude v prevádzke.
            • Obedy sa budú vydávať.
            • Odchod žiakov zo školy:

                                                                      1.A – 2.A - 11:30 hod.

                                                                      3.A – 4.A – šp. tr. - 11:50 hod.

                                                                      5.A – 6.A  – 12:10 hod.

                                                                      7.A – 8.A – 9.A  – 12:30 hod.

             

            Kvôli dodržaniu hygienicko-epidemiologických opatrení žiadame rodičov o dodržanie časového harmonogramu príchodu a odchodu detí zo školy!

             

             

                            Vojčice, 18. júna 2020                                               Mgr. Monika Melková, riaditeľka školy

             

          • Obnova školského vyučovania

          • Oznámenie

            Vážení rodičia na základe opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Vám oznamujeme, že naša škola obnovuje prevádzku pre   1. - 5. ročník od 1. júna 2020.

            Ročníky 6. – 9. sa budú naďalej vzdelávať dištančnou formou.

            Zároveň Vám predkladáme informáciu o zabezpečení organizácie  výchovy a vzdelávania a vyzývu pre rodičov k dôslednému dodržiavaniu nasledovných pokynov:

            • Výchovno- vzdelávací proces bude prebiehať od 01.06.2020 pre žiakov 1.-5. ročníka.
            • Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola zabezpečí všetky možné  personálne, materiálne, priestorové možnosti a aktuálnu hygienicko-epidemiologickú situáciu.
            • Ak sa žiak z akéhokoľvek dôvodu nezúčastní vyučovania, zákonný zástupca musí túto skutočnosť oznámiť telefonicky, prípadne mailom na tr. učiteľku alebo mailom na školu.
            • Žiak prichádza do školy  a odchádza zo školy v presne stanovenom čase, len s rodičom, príp. inou osobou žijúcou v spoločnej domácnosti. Zákonnému zástupcovi nebude umožnené vstupovať do priestorov školy. 
            • Príchod žiaka do školy je od 07:40 do 07:55 hod.
            • Škola zabezpečí každodenný ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov každej skupiny pedagogickým zamestnancom alebo iným povereným zamestnancom bezdotykovým teplomerom pri vstupe do budovy školy.
            • V prípade, že zamestnanec zaznamená u žiaka  podozrenie na prenosné ochorenie, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného tr. učiteľa, riaditeľku školy a zákonného zástupcu.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola žiakovi nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestným príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiak zo školy vylúčený.

            Škola pristupuje k hore uvedeným  opatreniam z dôvodu zabezpečenia ochrany pred komunitným  šírením ochorenia COVID 19 v základnej škole.

            Žiakom, ktorí sa zúčastnia vyučovania, bude poskytnutá strava v školskej jedálni.

            ŠKD nebude v prevádzke.

            Škola žiakovi neumožní zúčastniť sa VVP v prípade:

            • nedodržanie určeného času príchodu,
            • pri príznakoch  akéhokoľvek ochorenia (kýchanie, kašľanie, zvýšená teplota nad 37°C a pod.)
            • ak žiak nebude mať každý deň so sebou 2ks ochranné rúška a jednorazové  hygienické vreckovky.

            Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná. Ak má zákonný zástupca obavy o zdravie svojho dieťaťa, nemusí sa žiak vyučovania zúčastňovať, pokračuje v dištančnej forme vzdelávania.

            Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 2).

              Priloha_2.pdf

            Vo Vojčiciach, 28. 05. 2020              Mgr. Monika Melková, riaditeľka školy

          • Školský špeciálny pedagóg pomáha

          • Milí rodičia! 

            Mojou úlohou je vysvetliť vám príčiny úspechu/neúspechu dieťaťa, správne motivovať dieťa do ďalšej činnosti, pomôcť vám vyrovnať sa  so skutočnosťou, že môžte mať problémové dieťa a zároveň pomôcť dieťaťu vyrovnať sa stým, že je iné ako ostatné deti.

            V tomto čase, kedy máme prerušené vyučovanie sa viac vyžaduje vaša pomoc. Ponúkam  vám svoje služby v každý pracovný deň.

            Kontakt: ludmila.d@centrum.sk,

                            prípadne cez mesenger meno: Ľudmila Dodulíková

             

            Spolupráca s rodičmi

            • individuálne konzultácie, rady a informácie rodičom začleneného žiaka
            • individuálne konzultácie a poradenstvo rodičom ostatných žiakov, u ktorých sa objavili problémy
            • spolupráca s rodičmi detí s vývinovými poruchami učenia pri tvorbe IVVP (Individuálneho výchovno-vzdelávacieho programu)

            Kto sú žiaci so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami?

            • žiaci so zdravotným postihnutím – napr. s mentálnym, sluchovým, zrakovým alebo telesným postihnutím, narušenou komunikačnou schopnosťou alebo autizmom
            • žiaci dlhodobo chorí alebo zdravotne oslabení
            • žiaci so špecifickými poruchami učenia
            • žiaci s poruchou aktivity a pozornosti
            • žiaci s poruchami správania
            • žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia
            • žiaci s nadaním

            Ing. Ľudmila Dodulíková, 

            školský špeciálny pedagóg ZŠ Vojčice